CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Tuesday, April 17, 2012

DON'T JUDGE!

Sangat kecewa!! tapi siapalah kita untuk merasa kecewa atau marah kan..kita hanya INSAN biasa ciptaanNYA.Ujian yang di berikan olehNYA sebesar kuman je pun...Terima la dengan hati yang TERBUKA, REDHA dan IKHLAS.Jangan cepat melatah!! Ada orang lagi hebat ujian yang DIA berikan..lagi tragis berbanding ujian yang DIA berikan pada kita...

Hmmm...apa kena mengena entry aku ni ngn taju aku kat atas nun ha erk??? Susah betul nak mengklasifikasikannya..haiishhh! Adakah rasa ketidak puashatian atau timbul rasa dendam yang membuak2?? Tak baekkk....Lupakan semua yang terjadi! Buat tak tau sudah! Tutup mata , pekakkan telinga udah le kan kan kan...tapi SYAITAN tetap berbisik ke telinga insan seperti kita yg lemah serba serbi..IMAN yang rapuh! Semoga DIA sentiasa melindungi kita semua dari sikap berdendam sesama manusia.

Tula kann...namanye pun manusia..walaupun kita ni diciptakan sebagai seorang manusia yang boleh menilai apa-apa sahaja..tapi JANGAN sesekali menilai amalan seseorang itu! Sebab setiap amalan yang kita lakukan hanya DIA yang maha mengetahui yang tahu segala2nya... Sama ada amalan yang kita lakukan itu di terima atau sebaliknye..Hanya ALLAH s.w.t yang mengetahui! Sebelum kita nak menyentuh amalan orang lain cuba ambik cermin sama saiz dengan badan kita..TENGOK PUAS2! atas bawah..At least orang yang kita JUDGE amalannye tu .. dia buat jugaklah kann..KITA MACAM MANA PULAK???


No comments:

Post a Comment